Isnin, 14 Mei 2018

Its Monday!

Assalamualaikum.. hye semua.. maaf lah dah lama tak update. Last entry hari tu update pasal segmen dari bro HH.. tu pun dah past few weeks. Cuna memang sibuk sangat, sebab semua submission target sebelum raya.. ada pulak nak OC by end of this month.. tak ke terkejar kejar. Tambah lagi dengan Election baru ni, lagi pack jadual seorang husna. Mana tak nya Cuib mengundi dekat bukit beruntung, Cuna pulak mengundi dekat sebelah rumah. Haaa.. memang jauh lah cerita dia. Sorang ke selatan sorang lagi maintain utara. First time seorang Cuna mengundi sambil ditemani anak dan adik. Mujoq lah Solihin mengundi tempat sekali, boleg gilir-gilir pegang si insyirah.. undi adalah rahsia mohon jangan tanya.

Disebabkan hari ni tak banyak sangat mood nak buat kerja, maka dengan itu terhasil lah sebuah entry kisah dongeng seorang Cuna ni.

Untuk election baru ni Cuna ucapkan tahniah sebab bejaya menawan hati rakyat. Menawan hati rakyat macam mana ? Kira rakyat berharap ada perubahan dalam sistem pentadbiran lah. Mereka terpilih pun sebab rakyat. Rakyat mahukan perubahan. Maka perubahan lah yang mereka perlu beri. Moga yang memimpin sekarang ni berusaha dengan lebih gigih dan memberi perubahan yang  banyak kearah kebaikan hendaknya.. tak mau lah korupsi sini sana macam dulu. Hehehe.. opss... kita cuba parti baru membentuk, kalau tak berkenan kita tukaq lagi lima tahun. mana mana calon yang rasa layak tolong melayakkan diri ke peringkat akhir.. haaa.. kalau berkenan yang ada sekarang kita maintain jelah.. kepada yang kecundang, tak pa. kita cuba lagi. sebab hidup ni tak selalunya ada dekat atas, dan tak selalu jugak kekal dibawah. terima kasih kerajaan baru ni sebab tambah cuti lagi dua hari untuk Cuna bersama keluarga tercinta kat rumah. main, makan, maraton movie, maraton drama korea dan tidoq saja. huhuhu..


hari jumaat hari tu sempat lah keluaq membawang bersama kawan kawan, and of course Cuna memang akan bawak insyirah kemana saja. Disebabkan Insyirah jenis yang senang bila jumpa sapa pun, dia menjadi rebutan. maklom lah kecik kecik macam tu.. nakal nakal comel orang kata. that my cheeky little girl.. lagi pulak dia takda buat perangai sangat mungkin sebab dah kenanyang dan hati pun senang. haaa..






seronok jumpa hampa semua. nanti ada masa kita jumpa lagi nahh.. miss cuollsss.. hope next time will be full house.

sekian cerita untuk hari ni. Happy Monday guys!!

Tiada ulasan: