kengkawan

Isnin, 19 Disember 2016

Bersendiri bukan Kesunyian

Haiii.... rasa macam dah lama sangat tak menaip kat sini.. tak coret cerita seharian yang makin lama asyik rasa macam nak sama dengan drama maghrib dekat TV3 tu.. hemhhh... So, first of all i just wanna tell all off you that i already married on 8th october 2016.. and now, im pregnent!!!! hehehe...

So...so..so... un expected! My wedding day was unplanned.. same goes to this baby... all happens was so unplanned.. Malay olders people said "bunting pelamin".. then, help pray for me, my baby and my family.. 😁😁😁 May Allah ease everything for me... honeymoon?? no need.. cause a weeks that i took for my honeymoon before are not going well.. i have a high fever for the whole week.. im just eat, rest, sleep and sleep.. Kenduri hari tu tak jemput ramai orang pun.. just the villagers, a few officemate, BFF and family..

Sepanjang nak masuk 3 bulan kahwin ni... semuanya berjalan dengan lancar, macam biasa.. tak ada masalah.. cuti sabtu ahad masih dihabiskan duduk rumah sambil khatam cerita katun dekat Disney XD and dekat few astro channel.. sambil sambil dok menambah berat perut dan mengembangkan pipi ni.. Sementara nak dapat rumah sewa.. so nikmati lah saat saat duduk bermanja dengan mama.. kenapa tak keluar lepak?? bukan tak keluar.. tak ada orang ajak keluar.. kalau mesej dengan kawan kawan pun , depa akan balas 2-3 hari kemudian.. kadang kadang merajuk.. tapi suami kata, "tak pa lah.. depa bz lah tu... dok ja rumah.. teman kanda.. nanti depa ajak lah dinda keluar tu".. hemhh... bila yang ajak keluar, tapi kita tak dapat keluar.. depa kata kita sampai hati pulak xmau lepak malam dengan depa pulak.. merajuk lagi.. suami pujuk kata "tak apa lah, depa mengusik lah kot tu.. depa tak tau keadaan dinda yang dah nak sarat tu".. hemhh...

start dari tu... seorang Husna belajar untuk bersendiri.. sebabnya tak mau merajuk, tak mau terasa hati.. yelah, ibu mengandung ni kan mudah tersinggung. so, untuk mengelakkan kita tersinggung dan mereka berdosa sebab kita tersinggung dengan perbuatan or kata kata mereka.. maka, belajarlah untuk menyendiri.. tapi tak kesunyian.. sebab mereka yang prihatin masih berada di sekeliling even tak jumpa. maklom lah, jauh.. okay lahh.. tu ja untuk lunch ni.. sekian.. nanti cerita lain..

Tiada ulasan: