kengkawan

Selasa, 24 Mei 2016

langkawi trip with kesayangan

assalamualaikum.. hello peeps.. hehehe.. harap sehat sejahtera lah hendaknya. firstly, thanks sebab sudi lagi tengok blog bosan ni. hahaha.. blog ni dah penuh bersawang. maaf lah, sebok sikit. banyak benda nak kena buat. mana tak nya sejak sejak jadi ketua keluarga ni. masa untuk diri sendiri tak cukup. semua masa nak kena habiskan untuk family. hemhh.. hope semua ahli keluarha pakcik kinie n acik fiza berada dalam lindungan Allah. insh Allah.

okkay, actually ni gambar untuk minggu lepas. disebabkan banyak benda nak kena buat kat ofis, so balik kerja terus tido. tak sempat nak menghadap laptop or anything yang memberatkan otak. yang sempat scroll whatsapp dan twitter ja. haaaa... uolls kalau nak follow boleh klik this :

twitter  --> @solehbthusainin 
instagram --> solehbthusainin

okay, nak cerita pasal pergi langkawi hari tu. kena cerita seringkat yang boleh. sebab ada masa setengah jam ja hadap laptop ni. lepas ni nak p buat kerja lain pulak. bukan kerja apa pun. nak keluar melepak. hahahaha. nak jumpa kawan lama. sejak posting kat penang ni, asyik nak ajak keluar melepak ja. haihhh.. penat eden.

okay, lets begin our trip. actually, kita plan nak ferak awal pagi. nak naik train pergi arau then ambik terksi pergi kuala perlis. tapi... tapi.. kita sampai dekat KTM Bukit Mertajam lewat beberapa minit. time parking kereta tu kan nampak komuter sampai. lemah ja kaki nak langkah keluar kereta. so masuk balik kereta, then bergerak pergi bus stop. hahaha.. biasalah perempuan kalau bersiap kan lama. sebab tu lah terlepas ja. hahahaha.. tapi Alhamdulillah, sebab sampai ja bus stop terus dapat bas. ehh, ni bukan bus stop yang kat tepi jalan tu tau. ni station bas dekat bagan tu. kot sat lagi ada yang terkejut pulak. hahahaha..

so, kita naik bas dari bagan pergi ke alor star. tiket dalam rm12 macam tu. sejam setengah then sampai sana. ambik teksi RM20, them dalam15-30 minit macam tu (bergantung kepada trafik) sampai. lepas tu pulak kita beli tiket ferry dari kuala kedah p langkawi dalam RM23 untuk seorang dewasa. sementara nak tunggu ferry dalam masa sejam tu. kita ada pergi dekat 1 booth ni. dia cerita macam macam.. mangrove lah, island hoping lah, snorkeling lah an etc. tapi kita plih mangrove ja, sebab niat nak datang langkawi adalah untuk bermalas malasan. hahaha...

mangrove ni package yang kita dapat RM180 untuk 2 orang.. termasuk dengan insuran tau. so lepas sembang sembang dengan orang yang jaga booth tu, kita pun p lah duduk dekat ruangan menunggu. lepak lepak sambil perhatikan semua orang. maklm lah, first time nak p sana, hahaha.. dengan niat untuk bermalas malasan pulak tu. pelik sungguh. hahahaha..



muka excited naik ferry. hahahaha..

sampai lanagkawi lebih kurag dalam pukul 2 petang macam tu. sebelum datang sini kita dah book kereta RM130 untuk 3 hari 2 malam. kita dapat kereta axia. haaaa.. korang kalau book kereta jangan lupa. wang cagaran okay. haaa.. so, tuan kereta yang kita book ni ambik RM100 sebagai deposit. kalau ada kerosakkan or calar, RM100 tu burn. pesan siap siap, kot kot ada sesapa yang tak pernah book kereta.

kita sampai hotel pulak dalam setengah jam kemuadian..




tadaaa.. tidak nak tangkap gabar yang kat dalam tube. tapi, sampai2 ja kita dah sepahkan katil. so no picure for that. hahahaha... kita lepak lepak dekat dia punya public area. best gila. santai sangat. so kira okay lah kita pilih tempat ni untuk bermalas malasan. hahaha.. so kita skip aktiviti untuk first day, sebab aktiviti buang masa ja semuanya, hahaha..

seconday, kita pegi mangrove tanjong rhu. kot bad lah. best. takda lah bosan. kita punya aktiviti start dalam pukul 10 pagi macam tu.

 muka tak rela sebab kena bangun awal bila hari cuti...




 perasan tak bukit ni macam gorila...


 bird feeding.
bagi helang makan.. wuuu.. time ni teruja sangat sebab tengok helang dekat sangat. macam perak sikit. but, biarlahh.. sebok ja..


then tengok one happy monkey family yang hidup kat hutan paya ni..

yang ni pulak kita berenti makan. sambil tu ada lah tengok beberapa ekor ikan yang dibela. comel. the cute one is Abu and Ali. but no picture sebab terlalu asyik tengok. hahaha.





gua kelawar.

actually dah tak berapa ingat sangat dah p mana. sebab balik dari magrove ni. kita berrjemur dan tidur sampai petang. misi untuk bermalas malasan tercapai.. hahaha.. then finally sampai jugak lastday.. kita tangkap gambar dekat dia punya public area.. lepas tu pergi dataran lang. tangkap gambar dengan monumen helang tu,



alamak, nampak chubby lah pulak kita ni.. haaa... tutup mulut. jangan tegur okay. orang bahagia, biarkan, hahahaha..





sekian cerita.. hahaha.. sorry lah gambar tak cantik. sebab camera phone kan.
assalamualaikum.

p/s : entry ni drag dari hari ahad lagi. hahaha..

Tiada ulasan: