Isnin, 23 November 2015

happy birthday Farah Syahirah

assalamualaikum... today i just wanna make a short entry for my lovely Farah Syahirah. happy birthday to you, happy tua day okay honey. thank cause always be with me in every situation. shared every sadness or happiness since we met at polytechnic. repeat sem pun sama sama, hahahaha.. tu yang tak tahan tu. Alhamdulillah sebab hang dah makin gegel, dah tak dak dah kelaku lelaki macam dulu. hahahaha... terima kasih jugak sudi layan kelaku kami yang pelik pelik ni, asal nak gosip ja cari hang. asal nak komen ka nak kutuk kutuk ja cari hang.. terima kasih jugak selalu ada time kami nak melepet *perkataan yang tak ada dalam kamus* .. hahahaha..

tahniah sebab dah masuk 23, welcome to 23 club farah.. kami sentiasa doakan untuk kejayaan, kebahagiaan dan semoga cepat menikah. cepat dapat baby. iteww xsabarrr nak timang baby.. ehhh, dah macam ucapan pengantin baru pulak. terima kasih sebab sudi jadi sahabat kami dari kami tak berapa bijak sampai lah sekarang bijak sikit dari dulu... okay lah, tu ja nak tulis. sekian.





okay tu ja. nak lagu nyanyi sendiri okay.. hahaha.. love u to the moon and never come back...
=)


Sabtu, 21 November 2015

rindu

pagi pagi bukak album gambar family. cari gambar si kecik berdua nak buat wallpaper desktop. tiba tiba nampak gambar ni. sayu ja hati ni.. rindu.. tapi tak mampu nak luahkan. kelu ja..



nak tanya.. tapi, aku ja kot yang rindu.. mampu diam dan tengok dari jauh jaa,..

kaklong rindu kita happy macam dulu.

kaklong sayang mama dengan papa..

kaklong selalu doakan family kita macam family orang lain.

kaklong akan kerja sungguh2, himpun duit banyak2, jaga kelaku dan jadi anak solehah untuk mama dengan papa yang kaklong sayang.

=)

Selasa, 10 November 2015

niqab dan kedai makan.

assalamualikum semua.. apa khabar.. hehehe... hari nak update pasal cara memakai niqab. hari tu dah type separuh dah dalam phone.. tak sangka pulak draf dalam phone tak naik bila bukak dalam leptop ni.. hemhh.. stress.. bila dah kena type lain, so cerita yang nak type jadi lain lah. haishhhh...

haaaa.. kalau ikutkan tajuk dekat atas tu, cuna nak share pasal cara pakai niqab. even cuna tak pakai, cuna kena belajar jugak. sebab mama pakai niqab. baru belajar jugak. so, sama sama belajar. yang mana mama tak tahu, bila tanya cuna. maybe cuna boleh cerita sikit berdasarkan apa yang cuna belajar dan pengalaman cuna bergaul dengan orang orang yang pakai niqab ni. siapa tak nak tolong mak sendiri buat baik kan. hehehehehe...

okay, hari ni cuna nak share macam mana orang berniqab makan. tak susah pun sebenarnya, tak jadi satu kesalahan besar pun bagi perempuan berniqab yang nak keluar makan kat luar. ada caranya, dan caranya pun tak susah. cuna dah penah suruh mama try dan cuna pun ada jugak cuba sekali dua. tak susah pun macam yang orang dok kata tu. sebolehnya cari tempat duduk yang kanan anda tak ramai orang atau xdak orang. tapi kalau dah dapat dekat tengah tengah, nak buat macam mana. ujian tu.

before this, susah hati nak ajak mama makan kat luar, nanti nak makan macam mana. haaa.. nak kena selak ke atas ka ?? cuna ada jugak baca dari beberapa blog orang berniqab, banyak juga cara dan penjelasan mengenai cara berniqab. haaaaaa... jangan ingat orang berNiqab tak berBlog okay.. haaaa...

ada satu blog ni yang cuna jumpa, dia ada tunjuka sekali cara cara nak makan sambil berniqab. mudah faham. korang boleh klik blog ni cara wanita berpurdah makan dan minum cuna dah link kan ke entry tu. kat situ penerangan akak tu jelas sekali dengan contoh. =)

senang ja kan nak makan? selak sikit ja niqab tu, tak payah over sangat macam orang dok kata tu. selak semua ke atas lah, kena bukak semua lah. apa lah.. hemhh...

mama dan nenek cuna =)

okay lah, tu ja nak  share... kepada yang sambut depavali, happy dewali.. =) selamat malam semua. sebelum tidur, niatkan untuk memafkan orang sekeliling dan berdoa agar orang sekeliling juga terbukak hati untuk maafkan kita..

assalamualaikum...