kengkawan

Ahad, 11 Oktober 2015

hari sukan negara

assalamualaikum.. hye semua, dah lama kan tak update kat sini.. last update hari tu cerita pasal "cerita raya 2015". 2 bulan lebih jugak lah tak update cerita.. baru ni ada ja menaip nak share cerita pasal cameron highland. tapi cerita tu tak publish. sebabnya time tu susah nak ambik gambaq. jadi satu kerja kalau nak update gambaq, nak kena transfer dari phone masuk dalam leptop.

so kali ni, semua gambar yang nak upload ada dalam whatsapp. senang lah sikit masuk dalam leptop. pakai whatsapp web. hohoho.. semalam join #penangbridgechallenge . masuk fun run 10km. memang ramai gila kat sana. kalau tak silap participant kat sana around 1000++ macam tu lah. disebabkan dah lama sangat tak bersukan, larian semalam ambik masa 2 jam nak sampai penamat. lemah sungguh. dulu waktu selalu jogging petang2, laju jugak lah nak beraktiviti macam tu. sekarang ni, jalan pergi kedai depan rumah pun dah rasa tercungap2. nampak dak bila isi dah kurang, tapi lemak bermaharaja lela...






ni muka pagi2, sebelum start lari. segar bugar ja kan. haaaaa, mana tak nya.. orang warming up 15 minit. kita warming up 5 minit pun tak sampai. selfie and wefie ja yang lebih. huhuhuhu.. lepas tu dok gaduh tengok orang. tengok kasut lah, seluar lah. dok pulun puji nak beli kasut macam tu, nak beli basikal macam tu.. habis semua dekat orang tu dok rasa nak beli.. lepas tu ada hati pasang niat, next time kalau nak join, nak join berbasikal pulak. ada hati tu. basikal pun tadak kat rumah. berangan ja lebih. hohohoho..





ni pulak muka lepas lari.. lemuih tak kira lah katakan.. haaaa, meghelik dah muka bak kata orang utara.. sampai ja dekat "finisher" dok terbayang macam dekat zaman sekolah, dapat nasik ayam masak pedas.. alih2, sampai ja, dapat roti.. terketaq ketaq terus lutut.. hahaha.. nak kena move on. fun run ni tak sama macam merentas desa zaman sekolah dulu. tapi okay lah, kalo tak bawak air pun, sebab ada checkpoint with goo water.

lepas habis ja aktiviti dekat sini, pergi rumah tajuddin pulak dekat alma, ada makan makan sikit. mujurlah makanan tu macam makan yang dok bayang time dekat "finisher" tu, lega lah rasa. makan dengan kenyang sekali.



pilot dengan co-pilot tu skandal. so ignore ja diorang tu.. fokus dekat passanger belakang tu.. adik kakak yang sweet kan.. 

ni pulak market orang lain punya pingat.. hehehe.. nak berbasikal, xada basikal. nak berkayak pulak tak reti. tapi boleh lah, merasa jugak sarung pingat untuk kayak dengan basikal.

tu saja cerita untuk #fitmalaysia #penangbridgechallenge #stadiumbatukawan #10102015 #harisukannegara. btw, nak promote ni, please like page #barutbengkungtradisional dekat FB. tunggu okay, saya nak update next thing pulak.. for know, page barut bengkung tradisional tu just sold barut bengkung only. dah setahun lebih page tu, alhamdulillah sambutan yang diberi amat menggalakkan. so next step nak add on yang lain pulak. tunggu. jangan lupa like okay. sekian saja. 


Tiada ulasan: