kengkawan

Ahad, 1 Februari 2015

hai febuari

assalamualaikum dan salam sejahtera..  aku tanya apa khabar ??? aku tanya apa khabar... semua ?? errr... melampau pulak kan. hehehe... macam mana januari korang ? gempak tak ? mesti lah gempakkan, bulan first di tahun baru, takkan spoiled kot. hahaha... hari ni dah 1 Febuari 2015. pejam celik pejam celik, dah masuk bulan 2. bulan 1 yang berlalu, cepat sangat. sampai tak sempat nak menikmati hidup yang bersisa bersama keluarga dan sahabat tercinta.

dah masuk 8 hari aku menjalani hidup sebagai seorang gadis 23 tahun. tak banyak pun bezanya. still lagi berkelaku budak budak, chillin' dengan sahabat sahabat yang tak pernah tinggalkan aku walau tersunggkur dan capek. dekat office, aku still lagi sebok dengan kerja-kerja yang tak pernah putus. even kadang kadang tu sampai tersengguk sengguk lah aku tahan mengantuk. mana tak nya, CCYV betul betul depan muka aku. huhhh.. risau kalau kalau taukeso nampak betapa teruknya muka aku tahan mengantuk tu. bulan febuari ni banyak hari hari penting misalnya birtday mama dengan tah(orang kuala kangsar panggil, maksudnya nenek). nak kena himpun duit belikan hadian.

hari jadi aku yang baru ni simple ja, there just a few wishes that i get from my friends. semua tu sebab aku tukar date of birth aku kat FB. just a few yang rapat dan ingat ja yang kalot wish merata tempat yang depa rasa aku akan kunjungi. dan jugak a few speacial person that shared the same date with me, aku ucapkan lagi sekali "Selamat Hari Lahir buat Kita".. cewahhh.. thanks for a small cake from my cute and lovely officemate.. apa apa pun, thanks to sahabat saya Farah Syahirah sebab merata rata tempat dia wish. hahaha.. katanya konon konon nak menunjukkan dia tak lupa pada hari lahir saya. hari penting saya. kah kah. sayang hang ketat ketat farah. semoga persahabat kita tiada penghujungnya. sahabat sampai syurga, insyaallah.


disebabkan birthday tahun ni tak ada present, so aku nak kena himpun duit hadiahkan diri aku dengan sebijik camera yang dah lama sangat aku nak. haaa... camera apa yang aku terhegeh hegeh sangat nak tu ??



 tadaaaaaa.... camera ni lah yang aku dok teringin sangat tu. comelkan. hemhh... some of my friend says that its better to buy a new smartphone than buying this kind of camera. apa boleh buat, bila dah teringin tu, its better have some than we didnt have it at all.. walaweehhhh.. speakang kang kang pulak dah.. hahaha.. seronok tak terhingga lah katakan.. tapi tak tau lah bila boleh dapat nak beli. sebab, setiap kali nak beli ja, ada lagi benda yang penting aku kena beli. contohnya, baju taekwando adik aku yang darjah 2 tu. memang lah itu tugas mama ngan papa, tapi sebab aku mampu untuk belikan dan penuhkan permintaan kecil adik adik aku yang comel macam aku tu, apa salahnya kalau aku yang belikan. kurang sikit beban mama dengan papa tu. diorang boleh settlekan hal hal yang besar macam api, air dan astro. aku bantu lah settle kan benda benda remeh macam ni.

ya Allah, panjang pulak aku melalut memalam macam ni. sekian sahaja celoteh aku buat malam ni dengan typo yang bersepah sepah tu. =)

yang benar,
husna husainin.


3 ulasan:

anys nadhilah berkata...

Comelnye! Hope dapat la membeli polaroid tu hehe

solehatun husna berkata...

😋😋 insyaallah.. thanks

Syafiq Ikmal berkata...

Dah try apply utm space untuk wat pjj?