kengkawan

Selasa, 2 Disember 2014

a trip to visit papa

assalamualaikum... hai ollsss... hehehe... apa khabar semua.. ehehehe... how's ur day lately?? ecececehh... haaa, cuti sekolah dah nak masuk 2 minggu dah ni... korang pegi mana ja ?? jenjalan sakan lah kan... baru baru ni pegi melawat tempat papa tinggal dekat area seri kembangan, puchong.. kebetulan time kitorang pegi batu ni papa tengah packing barang nak pindah. so, dapat lah tengok rumah baru papa. tapi, tak snap gambar pun.. sebab there are to many dogs around the house.. scary siot!!  huhu... mostly, rumah first papa tu dekat appartment.. ya Allah, punya terkejut nya aku ni, kotor gila tempat tu.. bila tanya papa "majlis tak datang cuci tempat ni ke pa?" papa jawab "majlis sub dekat swasta, macam ni lah hasilnya. swasta bukan nak buat kerja pun" .. eiii..

sepanjang jalan nak masuk rumah papa yang dekat tingkat 2 tu, taik kucing merata-rata. sampah pun hersepah sepanjang jalan.. eeeyuuuhhh!! tak tahu lah aku macam mana life diorang kat situ. dengan bau taik kucing dan anjing merata hala.. and cause of that, im proud being penangite.. dekat kawasan rumah aku tak kotor macam tu, even aku just duduk kawasan kampung. pemandangan dan udaranya bersih. terlalu banyak perbezaannya.. sangat banyak, dekat sana dengan pokok yang kurang. naik kereta pasang aircond 2 pun still haba panas tu menusuk sampai ke lemak tepu aku ni..

so, aku nak share a few picture yang aku snap waktu kat sana. nak berjalan sangat pun tak boleh. petang ja hujan, papa balik kerja ja hujan. so kitorang banyak habis masa kat rumah lepak lepak, makan dan  borak. jalan pun dekat dekat ja. nak jalan jauh takut sesat. papa pun baru nak masuk 3 bulan duduk sana , jalan pun tak boleh nak hafal lagi.. huhu...




yang ni time jenjalan kat putrajaya... haaa... nampak skirt aku tu.. berlayer layer... mak aii.. berjalan dalam hujan lah katakan... sabo jelah...





ni gambar malam last kat sana... hujan renyai renyai pun kitorang bedal jugak... hahaha.. redah ke ICT shah alam.. pergi dengan family maktam (adik papa), family kawan papa (tumpang tido rumah diorang) dan family kitorang... time masuk snowwalk ni, anak anak dara ja.. mak ayah kat luar jaga adik2 kecik.. huhuhu..





yang si baby ni.. habis semua binatang dia panggil lembu.. kambing pun dia kata lembu... haishh... 😓

adik lepas gian dapat pegang rabbit.. nak beli sekor mama tak bagi.. nak letak kat mana katanya, kereta pun dah penuh.. kasihan...

ni pulak gambar time pergi MAHA... hahaha... suka betul budak budak ni tengok haiwan..

tu ja lah kisah cuti aku buat masa ni.. ambik kesempatan adik adik cuti sekolah, aku pun ambik leave join diorang sekali.. so, thats how its end for 4hari 3malam kitorang ke puchong melawat papa sambil melancong..

sekian...

abaikan typo aku...

Tiada ulasan: