kengkawan

Rabu, 5 Jun 2013

cebisan memori kita

assalamualaikum w.b.t. semua.. apa khabar korang semua ? kami harap korang semua sehat sehat lah hendak nya.. kami ?? err.. kalau orang yang dah biasa kenal dan bersembang secara terus dengan aku , tu lah gelaran yang aku gelarkan diri aku.. "kami" .. so, disebab kan entry kali ini di tujukan untuk classmate .. penggunaan "kami" adalah satu kekerapan.. cause, my family live at penang.. even only me grown up at perak.. huhuhu.. never mind lah.. this entry gonna be a long entry to be read.. so, just relaxing with kitkat and read the letter ..

kehadapan DKAD sesi jun 2010 ..

first of all, how was ur day ? is it fun ? have u all go out anf find some job ?? if u do, gud luck ya babe.. =) if u dont, just keep trying.. berat rasa hati nak buat entry ni, sedih dan sayu ja rasanya.. semuanya ni sebab, nak kena ingat balik semua benda. nak kena imbau kembali kenangan lama.. huhh.. ligat otak nak mengerah keringat mencari folder folder kenangan kita sementara jejari laju menekan papan kekunci ni.. huhuhu.. bermadah pulak kami ni kan.. okay okay, lets continue our story..

first first masuk kelas. kami tak kenal sapa pun melain kan dzul nazrin .. hahaha.. kenapa ?? sebab dia classmate kami dari teknik.. yelah kan, kami ni kan pendiam, bercakap hanya dengan orang yang kami kenal ja.. then kami rapat dengan hikmah.. start dari hari first, and so on.. asyik hikmah ja.. mana pun hikmah.. pasal kelas ja semua si hikmah.. huhuhu.. thanks hikmah, sudi nak layan perangai kami yang keras kepala ni..

start start lepas tu baru kami mula rapat dengan semua orang.. biasalah tu, tempat baru.. mula mula.. mana nak biasa.. kan kan.. errr.. the almost 4 paragraph , but there still no picture i have upload here.. huhuhuhu.. here it come  !!




ehh.. pehal start2 terus gambar sem 3 nihh ?? emm.. sat2.. dekat folder kami takda gambar sem 1.. huhuhu.. wait ya, i'll find it.. emm..

*(5minit kemudian)

kawan kelas bersilih ganti.. lepas sem 1 ja, a few of our classmate have their own journey at their new place.. ape kebende nye lah BI aku nihh ?? dah macam berbelit belit.. nak buat macam mana, kenangan antara kita hanya sampai sem 1 ja. lepas tu takda dah. so, hidup ni perlu diteruskan. banyak lagi cabaran yang nak ditempuh. banyak lagi onak berliku yang nak kita lalui.. lepas selongkar semua dak dak kelas punya album gambar dekat FB .. haa.. ini hasilnya..






daripada muka macam budak budak, sampai lah kita nampak meatured macam sekarang. best gila. banyak kenangan yang kita kongsi sama sama.. sedih, ketawa, susah, senang.. belajar berdikari selama hampir 3 tahun sama sama dengan korang. nikmat tu tak terhingga. rindu sangat sangat waktu tu. dalam 3 tahun tu, kita kenal perangai sorang sorang. kita tahu sapa master plan, sapa leader.. kita tau jugak sapa yang happy go lucky, sapa yang alone and sadness. huhh.. 3 tahun kita cuba habiskan alam remaja kita sama sama sebelum melangkah ke alam dewasa.. aiikk , dewasa ?? emm.. ye lah.. dewasa.. 21 dah kan sekarang ni.. adehh..







seronok wehh, kenal korang.. macam macam kami belajar. macam macam rahsia kita kongsi.. aisehh.. best gila .. kita g mandi sungai lah, strata lah, daki broga lah.. macam macam. dari aktiviti dalam kelas sampai lah ke luar kelas. macam macam yang dibuat nya. huhuhuhu.. g jamuan raya lah, gotong royong lah, softskill lah.. tambahan lagi, satu kelas suuka bergambar.. opss.. not all of them love to snap.. but, almost.. semua ada gaya tersendiri bila bergambar.

macam macam. hidup dengan kawan kawan ni memang best. tapi satu lah , nak kena selalu beringat.. bila ada mula, pasti ada akhirnya. ye lah, lepas ni semua dah sebok cari kerja masing masing. semua sebok dengan life masing masing. dah lama tak jumpa dan ada dekat satu tempat yang sama. kami rasa, kalau jumpa balik semua orang ni, kompom panjang ceritanya. mungkin ada yang setengahnya lah. setengah nya lagi tak berminat nak duduk jumpa semua. tapi nak duduk jumpa sorang dua. kan ? kan ? kan ? betul tak ?






macam macam kita boleh buat bila sama sama.. see, mural pun kita boleh buat apa.. tak lupa jugak gotong royong. semua kita boleh buat sama sama.


to eja, u are the best leader that we have.. kau bukan je boleh ketuai kitorang dalam bab nak g kelas, nak ponteng kelas pun kau boleh buat.. haha.. caya lahh.. and and and, mane nak pegi pun kau boleh bawak. tapi takde lah semua tempat kau boleh nak bawak. ikut kemampuan jugak.. ye dak ?? bayangkan lah, nak pegi broga pun, kau jugak yang guide kitorang.. hehehe.. tapi kami tak pernah lagi jejakkan kaki ke broga tu.. tak berkesempatan lagi. tengok lah lain kali.. kalau panjang umur, kita boleh rancang lagi.. kan kan kan ??? pegi sungai sama sama lah, siap macam berkelah lagi kat sungai tu. kau pulak jari cikgu belajar berenang nya. adehh...










ni pulak gambar time kita berperang secara habis habisan untuk kita punya final project.. masing masing pertahankan product masing masing. semua tekanan time nak siapkan projest ni. ape ape pun, alhamdulillah.. semua berjalan dengan lancar.. aku rasa cukup lah panjang ni.. panjang sungguh entry ni.. penuh dengan gambar kenangan kita kita. dayat sungguh kan.. bayangkan lah, dalam leptop kami ni, folder psas ja lebih dai 15GB gambarnya. bayangkan lah, betapa banyak nya kenangan kita sama sama.. huhh...

kami mintak maaflah dari hujung rambut sampai hujung kaki, dari mula kita kenal sampai kita mati. halalkan makan minum kami, halalkan kalau kalau terpakai barang korang tanpa disedari. halalkan hutang hutang kita sampai mati. bila dah berjaya kelak nanti, jangan lupa kawan kawan yang pernah ada disisi. jangan lupa contact contact lagi. terima kasih korang, sebab buat kenangan kita hebat macam ni. semoga ia kekal abadi.
maaflah kalau ada gambar sapa sapa yang tak tertera dekat sini.. ni ja yang mampu kami kongsi..

p/s :







semoga kita berjumpa lagi =)


3 ulasan:

Nurin berkata...

suka peplum? jemput join :) http://nurinaireen.blogspot.com/2013/06/giveaway-i-love-peplum-by-nurin-aireen.html

54 pemenang dicari! Dah join belum? Jom join! :) http://weeweennie-story-of-life.blogspot.com/2013/05/first-giveaway-by-nurin-aireen-ieyra.html

cikqafiqah berkata...

wuaaaa!! kami pulak yg nak nangis baca entry cik gebu nie. :')

solehatun husna berkata...

eleyh piqah.. jangan nak syahdu sangat nah... ='(