kengkawan

Sabtu, 18 Mei 2013

no title =)

assalamualaikum .. hye hye hye semua.. kejap muncul kejap hilang.. macam chipsmore kan aku nihh.. huhuhuhu... biasalah tu.. aku ni bukan ada masa yang tetap, and bukan nya tiap tiap hari aku ada mood nak menaip macam ni.. kadang kadang bila ada mood nak menaip, kelengkapan pulak takda.. maklom lah. leptop aku ni, adik perempuan aku dok bawak kehulu kehilir.. dah macam "bisnesgirl" ja gaya dia ni.. emm..

pagi tadi bangun2 ja celcom aku byk missed call dengan mesej.. emm.. xdak lah sampai berpuluh2.. tapi lebih la jugak dari 1.. bangun2 je dah dapat bad news.. rasa macam nak sambung tido balik je.. tapi, huhh.. hidup perlu diteruskan.. sampai bila aku nak tidur.. aku kena jugak bangun and berdepan dengan bad news tu.. papejelah... salah satu dari text tu, datang dari senior SMKPP aku.. aisehh.. rupanya blog usang aku ni ada pembaca setianya.. ingatkan ianya hanya sekadar tayangan tanpa mata yang melihat..

dia mintak aku tempek satu gambar aku tiap kali update entry.. hemhh.. nak ambik gambar lah tu.. haaa... jeng jeng jeng... kantoii... huhuhuhu.. okay2.. aku dengan sedikit bingung mencari gambar apa yang perlu diletak, tempek lah gambar ni..

nah..
.
.
.
.
.

aisehh.. huhuhu.. gambar twitter baii.. hahahaha... maklomlah, sejak balik rumah ni, aku tak keluar tengok dunia luar pun.. asyik ddok terperuk dalam rumah ja.. simpan hati kat rumah... kalau bawak hati ni keluar jenjalan, nanti ada ja yang nak buat hati ni sakit.. baik duduk rumah.. bahagiakan hati aku sendiri..

sambil mengarang panjang ni, aku dok balas2 comment dekat FB.. dengan adik tembam a.k.a piqah.. dulu kitorang satu sekolah.. now kitorang satu poli pulak... hehehe.. mana aku pergi, asyik nak ikut ja budak tembam ni... dia simpan lagi surat yang aku bag dekat dia dari thun 2009 dulu..


amboii.. kak limah mana ni ??? !!! takut nya !! hehehehe.. ni lah piqah.. huhuhuhuhu..


haa.. nampak tak surat tu ?? nampak tak ?? emm.. aku sendiri pun dah tak nampak apa isi kandungan kertas tu.. dah boleh buat kertas bakar sampah ja gayanya.. tapi dia still lagi simpan.. katanya buat pembakar semangat bila dia down.. huhuhu.. baguslah.. hidup ni kan perjuangan.. kadang2 bila kita berusaha untuk bahagiakan orang dan cuba bagi semangat dekat orang, tu dah buat kita rasa hari kita berjalan dengan tenang.. even masalah dok ada lagi satu almari.. =)

hahaha.. lupa sekejap aku dekat bad news aku tu.. thanks piqah.. kadang, even kita bagi satu senyuman kecik dekat orang, kita tak sedar.. kita dah buat dia lebih bersemangat nak teruskan hari dia.. =) =) okay lah.. tu ja buat masa ni.. lain kali aku update lagi..


2 ulasan:

Azmar Alif berkata...

Una..tima kacih eqkk..angkat taw tepon..senyum kit...mkcih..

solehatun husna berkata...

err ?? takde tulis pasal tak angkat fon pun dekat entry ni.. hemhh..