kengkawan

Rabu, 9 Januari 2013

rabu yang bisu

assalamualaikum.. hye semua.. apa khabar korang ?? macam mana setelah 9 hari berada di tahun baru ?? gempak tak ? aku sure gempak punya lahh.. kan ? kan ? kan ? hemhh.. sepanjang 9 hari ditahun baru, banyak jugak lah benda bagus yang aku rasa aku sedang cuba lakukan. sometimes there are few stupid things that i do. this few days, i heard students are talking about a gred of their MUET .. woww !! lots of them get bend 2 .. its fear me to take the subject .. huhh .. now, i'm thingking that should i take it or leave it ?.. if i dont take the chance, i'll never know about my level .. if i take the chance it should be the worse.. emm.. forget about that .. http://matcuoi.com

hari ni aku nak share sikit je lah, tak banyak pun.. jemari aku ni hahh.. asyik nak menaip ja.. tapi otak aku kekurangan idea nak menulis.. apakan daya, ini je lah yang aku mampu nak bercerita.. aku lebih suka cerita pasal kawan2, pasal sekeliling aku dari cerita pasal diri aku sendiri. entah la. aku tak sure pasai pa.. haaa.. keluaq loghat utagha dahh.. hahahaha.. bila kita asyik hidup merantau ni kan, banyak lah jenis orang yang kita bakal jumpa. ada yang baik tu, baik sangat. ada jugak yang jahat tu, na'uzubillah.. Allah ja yang mengetahuinya. ada jugak lah yang sedang2 ja gayanya.. macam macam ragam manusia ni sebenarnya. biasalah.. lumrah seorang manusia..

kawan kawan ni ada setengah nya membina, ada setengah nya merosakkan.. semuanya berlaku tanpa kita sedari.. they come and show to you, but you will never know about it. its happen just in a minute.. at the last, you'll be thingking why it happen . but you'll have no ideas about it. http://matcuoi.com i'm preety sure of it. kadang kadang dalam kehidupan ni kita perlu memberi lebih banyak dari apa yang kita bakal terima. tak boleh nak merungut rungut.. kena terima bulat bulat ja. cuma sometimes we have to pretend what we think right ! . jangan asyik semedang nak menyerah ja. tuhan tu maha adil. lagi pulak Tuhan tidak akan mengubah takdir sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri yang mengubah nya.. http://matcuoi.com semuanya telah terfaktab dan termaktub.

aku berkongsi ni bukan sekadar untuk korang yang membaca ja semata mata. ni pun salah satu pembaikan untuk diri aku sendiri. setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan nya. so, kena berusaha lah untuk ke arah yang menampakkan penambah baikan. bukan kearah yang menjerumus ke lembah kehancuran.. bak kata pepatah, nak seribu daya, tak nak seribu dalih. aku rasa cukup lah sampai sini ja penulisan aku untuk kali ni. lain kali kita share lagi yepp..

 http://matcuoi.comassalamualaikum..

2 ulasan:

cik kaki ketawe berkata...

manusia walaupun rambut sama hitam tapi hati warna warni..ehh?? ahahha... macam2 ragam manusia ni...

solehatun husna berkata...

hahaha.. mmg macam2 ragam pun manusia ni.. kadang2 lucu jugak kalau diperhatikan..