kengkawan

Ahad, 29 Julai 2012

pengalaman dalam komuter

assalamualaikum.. hye semua..
ape khabar ? sehat ? amacam puasa ? penuh tak buat masa ni ?? haaaa.. yang tak penuh tu jangan nak gatai ngaku penuh nahh.. cekk babap sat ni.. =)

dah lama kan aku tak menyinggah kat sini.. huhuhu.. lalalala~~

okay2, sekarang ni aku nak cerita pasal pengalaman aku dalan komuter. actually aku OTW dari ***** nak balik tanjong malim. sampai kat rawang, aku tukar train. naik dekat platform 2 . dah la delay, komuter patah balik pulak tuh. hampeh betul lah.

aku dah lah nak balik, nak mandi. dah melekit2 dah badan dok jalan tengah panas. then waktu komuter patah balik tu, ada lah sorang indian guy ni masuk. i think he is a student, cause the way he looks. smart, like an intelligent student lah kata kan. aku duduk coach yang majornya lelaki. sebab aku berteman kan seorang yang digelar saudara, so i must follow his steps. sementara kawan aku tu dok leka ngan henpon yg ada android dia tu, aku terpandang lah budak laki tadi tu.

dia tengah bukak balutan BIG MAC !! perghh !! terliur aku lah shialll.. nasib puasa ja, aku terpaksa menahan nafsu makan aku yang membara time tuh. then, tetiba one of this uncle ni cakap "hey young man, dont eat inside komuter"

...awkward ...
..inside the komuter, it was silent...

*gambar tiada kaitan*

dengan muka yang agak kecewa n bodoh2 budak tu bungkus balik BIG MAC dia. adoiii... kalau aku lah jadi budak tu, kecewa gila. lepas tu sorokkan muka dalam beg. waaaa!!!!! then uncle tu cakap "please respect others who fasting. even we are not in the same religion, but we in the same country" . sambil senyum uncle tu kata.

adoii.. orang tua pun tau adap, inikan kita yang muda ni. belajar2 lah menghormati orang dekat sekeliling kita. =)

peace no war !!

Tiada ulasan: