kengkawan

Isnin, 23 Januari 2012

gelaran pada diri .

assalamualaikum .. hye readers .. kali ni aku nak borak sal tajuk gelaran pada diri .. da orang macam tak puas hati ja ngan cara aku bahasakan diri aku.. paham tak ? kalo tak paham maii kita baca lagi sampai bawah..

okeyy.. kenapa tiba2 aku tulis macam ni ?? something wrong ka ? tak sihat ka ? cuba cerita lahh!!!.. nononono.. aku tadak papa masalah pun... just ada orang pelik dengan cara aku bahasakan diri aku.. bila update status kat FB n upate post kat BLOG aku bahasa kan diri aku dengan panggilan AKU .. tapi bila jumpa DEPANDEPAN n CHAT or TEXT , aku bahasakan diri aku dengan panggilan KAMI..

masalahnya sekarang, kenapa mesti KAMI ?? 

pelik ka bila aku bahasakan diri aku dengan panggilan KAMI ? pelik sangat ka ??  cop2, aku rasa maybe ada yang konpius dari mana asal aku... hello, aku tinggal dekat penang dari kecik.. now i'm going on 20 okey.. so, tak heran sangat lah kan aku bahasakan diri aku ngan panggilan KAMI.. aku ni nama ja lahir dekat perak, tapi membesarnya dekat penang.. tak jadi hal kan ..

memang lah tak jadi hal.. tapi cara kau cakap tak dengar pun penang.. dengar macam bm biasa ja, tp nampak aneh bila tiba2 ada perkataan KAMI kat situ.

lohh.. pelik ka ? selama ni tadak orang komplen pon.. tiba2 muncul someone yang aku tak kenal entah datang dari plenet mana ni, nak komplen2  plak.. gelaran AKU bagi aku bila aku berada dekat tempat yang orang tak kenal aku. maksudnya, dalam alam maya ni lah.. macam aku dengan korang, tak semua dari korang kenal aku.. then dekat status FB plak, bila satu2 penyataan tuh aku tujukan secara rambang.. tak maksud kan sapa2.. tuh barulah pakai aku..

bila face to face or being with someone that i know, i'll use KAMI.. tak jadi masalah kan ? orang lain boleh ja terima.. kenapa tak kau ?



bagi aku, macam mana pun cara dia bahasakan diri dia, tu bukan satu masalah.. itu lah keunikan dia yang tak ada dekat orang lain. so kepada orang2 yang berkenaan, jangan nak jeles sangat lah, maybe keunikkan tu tak da dekat kau.. tp ia ada dekat orang lain.. even ada orang yang bahasakan diri dia dengan nama or sebagainya, kau kena ingat .. tu lah cara dia ekspresi kan diri dia..


setiap orang ada cara masing2.. terima kasih untuk kau yang telah memelik kan aku macam tu ja.... :)

2 ulasan:

nurifa berkata...

dulu pun aku gelar diri aku, kami dan, jadi hangpa. tapi disebabkan kata2 someone tuh. terus jadi aku. Haha.. gilo dak aku! Lepas ni nak tukaq aku, jadi orang pulak la. boleh kan seen?? =)

anakmuda berkata...

its up to you lahh.. ikut keselesaan anda :) hahahaa..