kengkawan

Isnin, 27 Jun 2011

meluatnye !! perlu ke ?

assalamualaikum readers. macam biasalah. petang2 mcm neh, kalo tak keluar rumah besembang ngan makcik2 kat luar tu, aku akan BW sana sini. huhu.. sebenarnye hari neh aku agak sedikit menyampah, mana tak nye. bila bukak FB, sana sini cakap meluat.

"euuhhh.. meluatnye aku ngan si *************"
"makin lama makin meluat pulak aku tengok budak neh"
"oiii.. aku mmg dari dulu meluat kat hang lahh!!"
"sial nye betine, meluat aku!"

tuh antara ayat2 yang timbul dekat home FB aku. sampai naik muak + mual2 aku bace ayat2 yang berbaur sama saja. aduh, kalo menyampah sekalipun dekat orang tuh, asal korang tak g cakap terus je dekat orang yang korang meluat tuh ?? bagi tau dia terang2..

"emm, sori. aku nak cakap neh. aku sebenarnye meluat lah dekat kau. boleh tak kau jangan buat perangai macam neh ??"

haa.. kalo korang cakap terang2 ngan dia kan senang. takde lah dia akan ulang bende yang same sampai korang punye rase meluat tuh bertambah ++ bagai nak mati. neh, dok asyik letak dekat status korang yang korang meluat dekat dia. dia yang tak tahu tu pun, dok asyik ulang bende yang same. memang kompom lah meluat korang tuh ++++ sampai timbul rasa benci korang pulak kat dia.

tak ke dah jadi dosa bila korang mula membenci orang. emm, bedasarkan ape yang aku belajar lah kan. tak baik kalau kita berperasangka buruk dekat orang. sebab sekali kita fikir buruk dekat orang, berkali2 orang fikir buruk kat kita. emm, korang fikir2 kan lah. aku tak tuju kat sape2 pun entry neh. tapi just sekadar nak berkongsi, ape yang aku nampak dan ape yang aku tahu.

kalo korang dah cakap terus terang ngan minah or mamat yang korang meluat tuh, tentang perasaan meluat korang dekat diorang. paling tidak pun diorang sedar even sikit. kalo diorang tak nak terime pun, tu hak diorang. janji korang dah lepaskan tanggungjawab korang. dari korang asyik tertangguh2, then letak dekat status korang tuh. kat situ, kompom lah. timbul pulak sesi kata mengata. then dosa pun ++ lah macam setiap info yang korang tahu tentang si polan si polin tuh. aku sekadar nak berkongsi, bukan nak bukak pekung didada.

p/s : kalo silap heja, korang abaikan lah yekk.. :)


ikhlas dari aku
solehatun husna husainin

4 ulasan:

muz berkata...

betul kalo tak puas hati cakap depan2, lagi bagus dan sakit kat hati taklah tersimpan begitu lama...

anakmuda berkata...

ya ya ya.. bagi tahu jer. so, hati tuh sehat lah sikit walau tak banyak.

De'din berkata...

kalo x puas hati,,
bunuh ja orang tu,,
HAHAHA

anakmuda berkata...

haaa.. ajaran si din neh mmg tak boleh pakai..
pasneh anda akan dimasukkan dalam kumpulan ajaran ayah din.
HAHAHAHAHA!