kengkawan

Isnin, 9 Mei 2011

saja boring :)

Assalamualaikum..

Hye guys, actually nak post entry neyh lama dah. Tapi dok asyik tak berkesempatan saja. Maklomlah bizy siket dok kursus neyh(training ngan mama papa dekat umah ja un).. ngee~~ emm.. hehehe.. entry neyh aku nak cita sal family aku. Huhu, so panajang sikit lah entry neyh.. family tercinta lah katakan. Emm.. ape yea nak intro entry neyh. Ngee~~(awok nebess) hahaha... okeyh2, isi dalam umah aku neyh ada 7 sumanya. Mama n papa then kitorg 5 bradik(bygkanlah btapa riuhnya bila gaduh).. even sempit n sendat dok lam umah aku bahagia cam neyh. :P

Macam besalah, dimulakan dengan papa.. hehehe.. nama papa husainin arshad. Beliau lahir tahun 70an. 22 jan 1970(ha kiralah sendiri bapa umoq dia).. papa neyh seorg yg ramah(bak kata adnan sempit “muka ganas tapi dalam ati ada taman”.) . papa kerja dia biasa ja. Swasta, coz dia tak suka keja ikot time pejabat(macam keja kerajaan). Hehehe.. papa neyh, dia nmpak ja mcm pendiam n tak marah2 org. Tapi skali dia keluarkan ayat2 dia, perhh(mmg berdesing telinga wa cakap sama lu). Even nada dia cakap lembut saja + ngan senyuman menawan skali. Huhh..

Then nak cita sal mama lak. Nur hafizah amiruddin. Muda 2 taun ja dari papa. 11 feb 1972(kira cepat bapa umo dia, betul tak muda dari papa :P).. mama neyh mmg terlebeyh ramah org nya. Maklomlah, tukangjahit lah katakan(mmg tak jemu sembang ngan dia, tak tipu lah). Hehehe, kebanyakkan baju kurung aku ngan adik2 aku mama yg buat(sbb kalau baju krg yg bukan mama buat, aku akan komplen sampai mama nak buat baju yg baru dekat aku). Haha(ngadanya aku).. mama neyh ngan anak2 dia garang siket(kecot perot aku bila gadoh ngan dia), biasalah.. naluri keibuan nya pasti inginkan yg terbaik untuk anak2 dia...

Hahaha.. untuk pengetahuan korg anak sulong family neyh, aku lah.. hahahaha(percaya tak??) percayalah. I’m the oldest. Then nothing to story about me. Cause i know u know me.. i guess so. (full stop)(.)

Then tibalah anak kedua dalam family neyh plak. Name dia ahmad solehin husainin (a.k.a mohd adnan nama pesbok dia) + a.k.a bb.. hehe.. aku je yg pgl dia bb. Entah la, melekat dari kecik. Tak reti nak pgl dia name laen(dari marah dia terus jadi tak kesah). Aku agak rapat siket ngan dia(sbb kadang2 otak kitorg sama) “chemicalreaction” lah katakan. Lgipun umo kitorg dekat. Dia lahir 23 nov 1993(dekat ngan umo aku je kankan??). dia neyh degil budak nya n tak minat sangat nak blaja(tak abeh2 ngan aktiviti2 belia dia tuh).. haishh.. satu2 nya hero yg ssh nak ditegur(bak kata org “ibarat mencurahkan air ke daun keladi).

Anak ketiga lam family neyh nama muslehatun izzati husainin a.k.a adik. Aku tak rapat sangat ngan dia, sbb dia neyh manaja n kuat domba dekat mama(anak manja lah katakan untuk 12 taun ja). Huhuhu. Yg hebatnya dia neyh dari aku, dia mmg pro kalau bab2 masak neyh(Aku just just takat masak lauk2 biasa ja tp dia taraf hotel punye) sampai naek jeles aku. Maklomlah dia mmg totaly dibesarka dirumah(laen dari aku, kecik2 dah masok hostel sampai lah besaq cm neyh un dok hostel lg). Korg nak makan ape, korg mntak je. Mmg dia akan msak on the spot dekat korg. N masakan dia mmg sedap! Korg kompom tambah nasik punye.. ngee~~

Actually kitorg neyh 12 tahun 3 beradik. Then lepas tuh datang pulak lagi 2 org neyh meriuhkan suasana rumah. Solehatun adawiyah husainin n ahmad amirul addin. Hahaha.. diorg neyh mmg lg lah tak boleyh nak dipisahkan. Mcm2 celoteyh diorg neyh. Tambah2 lg adawiyah neyh pandai becakap(asyik nak gadoh ngan aku ja). Hehehe.. yg amirul tuh plak, balik aqi tuh aku terkejot dah boleyh bejalan dah(nmpak sangat dah lama aku tak balik pneng).. hehehe..

Tuh lah family akuh.. walau macam mna un perangai diorg tuh, kitorg suma da minat yg sama. Iaitu, tgok chanel 611,613,615, 616 n tak dilupakan chanel pebret akuh 715.. saia sayang family saia.. nggee~~ J ;)

p/s : soe tak leyh nak upload gamba. maklomlah tenet dekat umeh neyh mmg tenat teramat.

ikhlas dari saia

solehatun husna husainin

Tiada ulasan: