kengkawan

Selasa, 26 April 2011

DEBAT PERDANA UBM : MENGIPAS UNTUK KEPENTINGAN ?!


ehheemm2.. (adehh, nebes sikett..)
sebanarnya, dari pkul 9 mlm td dok tunggu ape tajok yg pihak UBM nak bangkitkan neyh. skrg baru boleyh nak kupas.. (husna(!), esok kaw ade test CONTRACT PROCEDURE kan (?) sekarang dah pukul 4.37 pg, bila nak tidur neyh!!) maklomlah, baru abeh "study" bab "engineering law" neyh kan. nak jugak "share" pendapat sebelom mata neyh nak pejam.. sebenarnya saia neyh tak pandai lah nak berdebat sangat (kononnya) , tapi takpe saia cuba..

huuhh.. (makin nebess)

assalamualaikum dan salam sidang saia ucapkan kepada pembaca sekalian. pada pagi yg gelap gulita lagi sejuk neyh, saia nak hangatkan pembaca dengan hujah yg lahir dari otak saia. tajuk yg akan saia "elobrate" pagi neyh adalah,

"Adakah sikap mengipas Blogger otai/lama dapat memberikan kelebihan kepada blogger lain?"
"Dan perlukan sikap ini ?"

saia amat dan teramat lah tidak bersetuju dengan "penyataan" yg tertera dekat atas tuh. adeke patot penyataan yg macam tuh dikeluarkan?! kecik ati saia selaku "blogger baru" bila terbaca penyataan macam tuh (!) (pakai nada keras okke). saia rasa penyataan itu adalah salah sama sekali. "mengipas" blogger otai/lama adalah bukan sikap yg patut dan tak bagus diterapkan dalam diri setiap blogger okee(!). meng"kipas" blogger lama untuk mendapatkan kelebiahan(?) mencari publisiti murahan untuk jadi "blogger" terkenal dengan pakai "populariti blogger yg femess"(?)

ouhh.. tidak sama sekali. tujuan kita ber"blog" adalah untuk kongsi idea yg bernas (even dalam blog neyh byk cite sal dirisendiri je).. tak kira lah pekara yang kita nak kongsi tuh tak penting untuk orang lain, tapi tuh lah salah satu cara untuk kita bersuara (even tak dengar pape pun). kita berhak bersuara dalam ape aspek skalipun. even tadak org nak peduli. janji kita tau pa yg kita mahukan sebenarnya.

kepada "blogger" lama yang beranggapan macam tuh, anda diminta menjauhi sifat2 yg tak baek neyh. kami yg baru neyh, singgah ber"blogwalking" untuk menimba ilmu baru. ilmu yang mna tidak diajar dalam kelas "kejuruteraan awam" (kos yg saia amek skrg neyh) oleh "lecture" yang hanya tahu simen dan konkrit, tetulang dan struktur bangunan, serta pengiraan kuantiti bahan dalam bancuhan konkrit.. mereka tidak mampu untuk mengajar kami, jika sesuatu yg kami tidak tahu bukan dalam bidang yg mereka ceburi (org kata pa, luar daerah la. depakan dok KL, takkan nak terang apa yg ada dekat PENANG kot). so, bila kita ber"blogwalking" n "try to" rapatrapat ngan "blogger" lama adalah nak menimba ilmu yg diorg ada, kutip sikit2 biar samapi jadi bukit. sebab mama saia penah pesan, "kaklong, ingat ea. ada orang yg tahu sikit tentang apa yg banyak kita tak tau. ang jgn blagak plak nak tnya kalau ang tak tau. biaq tebai muka, janji ilmu depa kita tau. dan kita jangan penting diri plak. dah da ilmu tuh, kongsi lah. lagi ramai org tau ilmu yg kita tau, lagi banyak pahala kita dapat". so, bila da "statement berani mati" macam tajuk kita kali neyh, saia rasa itu mmg tak wajar sama sekali.
saia dengan "bangga" dan dengan keras hatinya membantah statement tersebut (!).. (kira tak setuju lahh). hehehe.. :))


tuh jalah yg mampu saia nak kongsi. saia nak tidur dah. sekarang dah pukul 5.11 pg. 11.15pg t nak kena masok final exam paper "contract procedure".
doakan saia ea. moga2 dapat jawab dengan elok dan lancar.
sekian, wasalam..
aminn..

2 ulasan:

xsuzikornx berkata...

hahahx

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=

hai~ singgah dari UBM... :)

jom jenguk hujah ca pulak..

http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/debat-perdana-ubm-mengipas.html

=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=@=