Sabtu, 26 Februari 2011

konvo time (!)

penat giler ari neyh.. haaa...
kuaq sehari suntuk..
pagi da kelas kontrak, then petang g lepak dekat poli lak..
dok mnayang muka dekat sana.. hehehehehehe...
sial, sampai selsema aku..
perhhh..
asyik meleleh ja air idong neyh..
pape un mmg best gile lah..
aku pun suka kalau ari2 mcm neyh..
mcm nak lagi ja...

neyh paen..
huhuhuhuhu..
sedap tak dia makan??
kentang putar..
tapi sayang.. dah sejuk kentang nya pun..
hehehehehehe..
jenuh nak makan. liat siall..


neyh plak diantara aktiviti yang kitorang maen..
diorang ja lah..
aku tak..
entah la, salunya aku neyh suka cuba smtng yang baru.
tp, entah.. satu pun tak menarik perhatian aku.. takat kacau org tuh boleyh lah..
chill (!) chill (!)

eh,, tetibe enterprem plak.. huhuhuhuhu..
comersial break with my pic kejap..

cumel tak??
sweet kan??
hehehehehe..
org yang sanggup nak layan pangai kitorang yg ngada3 neyh..
mmg sempoi lah..
jasa mu di kenang..

punya dok nak lah eskrem tuh..
sbb dok tgk org makan sedap sangat..
ha, las skali muhammad ariff bin md saleh tuh belikan..
mmg seronok lah dapat makan eskrem..
then dalam keta un dapat lagi.
wathiq lak belikan..
yabedabedu!!!
mmg sonok aku sial..
dah lama nak eskrem, tak dapat3..
hehehehehe..
bla dah dapat, 2 skali..
hahahhh..
amek kaww..

baek kan dia..
aku kenai dia lam fb ja..
tak pernah duk borak un..
aku salu like dia nya status, n salu nmpak dia lalu depan umah..
tp tak pernah terfikir un nak dapat lepak ngan dia..
hehehehehe...
gempak gak lah budak neyh...



and the last ly, mesti lah gambar aku
si anakmuda
solehatun husna husainin.

Jumaat, 25 Februari 2011

proton city (!)

assalamualaikum semua..
hye everyone..
(^.^)

haa.. actually petang semalam kitorang g lepak dekat proton city..
hahahaha..
gempak seh..
tgk org dating lah..
pe lah..

kitorang gerak sana naek kereta ah boy..
=)
huhuhuhu.. that was so awesome, and i love to have it more..
capunk is the driver..
pnya banyak lah kitorang mengarut..
"pengaruh DVD la tuh"
hehehehe..


that must be ah Boy ngan Paen je


yang neyh aku lah.. ngan capunk..
cumel tak???



smile.. your picture will be taken by
anakmuda


that would be me
solehatun husna binti husainin.

Rabu, 23 Februari 2011

kenangan yang melucukan (?)

Hahahaha... hari neyh memang pengalaman yang melucukan... keluar ja dari kereta ah boy, troz aku masok rumah terpa laapy aku neyh.. macm biasa aku nak coretkan something untuk di update kan lam blog aku neyh.. hahahahaha.. aku takot saat teruja aku hilang..

bongok kan. Emm.. whatever, janji aku puas.. haaa... actually, aku sebenaqnya nak cerita yang sal pa yang berlaku waktu g isi minyak kereta ah boy tadi..Memang lucu kot time tuh... aku ase cam nak menyorok ja lam baju awi tadi.. malu nye pasal. Sebenaqnya, time tadi tuh buat pertama kalinya aku nak belajar isi minyak keta. Then ah boy un dengan baek hatinya menawarkan perkhidmatan mengajar percuma. Then dengan gelojohnya ku pun pergi lah tolong dia bukak tempat minyakmtuh.. lepas ja bukak penutup yang dalam tuh, aku pun cakap dekat ah boy “cepat la shapiq, buh la minyak” then he said “kau la amek pam tuh.” Aku pun apa lagi, dengan rasa takot dan bangganya aku pun say “tak nak lah. Takot t minyak tuh melimpah ruah”.. hahahahaha..

Pecah lah gelak dari mulut kitorang. Pa lagi, ah boy dengan bangga nya terus amek pam then masokkan lam lubsng tangki tuh... alangkah malu tak terhingga nya bila tiba-tiba da satu announce yang said “tangki no.2, letak balik!” aku dengan ah boy pun pa lagi.

Melompat malu lah.. gile lah, semua orang tengok kot. Memang malu lah sial. Teroz masok kereta. Hahahahaha.. padan lah pun, sebenaqnya, paen baru ja nak bagi duet dekat kaunter, yg kitorang lak dah lahap sangat teroz g amek pam tuh.. mmg padan muka lah kitorg time tuh..

At the end, untuk redakan keadaan malu tuh, si gades paen lah yang isikan minyak tuh.. kitorang duduk lam kereta dok cover malu tak terhingga.. kahkahkah.. pengalaman tuh.. yang awi lak malu, coz dia yang drive kereta tuh. Dah la buat prtama kalinya awi nwk ngan kitorang. Dia dah dimalukan secara percuma didepan khalayak ramai (*actually, tak lah ramai mna pun) dengan malu yang tak terhingga.

Hahaha.. disebabkan sifat kebudak-budakan aku ngan ah boy yang sangat teserlah tuh, kitorrang yang naek kereta tuh malu tak sudah-sudah. So, the moral is, jangan terlalu tonjolkan sangat sifat kebudak-budakan tuh depan khalayak ramai sangat. Coz nanti rasa malu sampai nak tido.. =)


Selasa, 22 Februari 2011

entry aku cemburu (!)

Sememangnya manusia tidak pernah lari dari perasaan cemburu tuh.. aku berani jamin. Mmg tipu sgt lah kalau aku kata aku tak pernah cemburu.. aku lah diantara mnusia yg kuat cemburu. Cuma aku tak pandai nak tunjuk ja. Aku takut kalau aku tunjuk aku cemburu, org laen sakit hati plak nan pangai aku neyh. Hemhh.. mmg fitrah seorang manusia untuk cemburu. Tak kira kepada sapa2 un.. sifat cemburu tuh kompom membuak2.. ngan family sendiri un kita boleyh cemburu, ini kan kawan baek ya 24 jam bkepit nan kita. Lgi lah tersngat2 cemburu. Kdg2 aku rasa macam mnusia neyh cemburu keterlaluan sangat.. sampai pa org kata *overnye minah nyh, aku un cemburu. Tada la teruk gaban cam dia .. ishh3.. aku cukup takut kalou aku yg kena mcm tuh.. emm.. *actually aku neyh sbnrnya nak berkongsi cerita ttg smthng yg berkaitan ngan cemburu.. huhh.. kdg2 aku tkot sgt2 org *fuck aku sebab aku neyh kuat cemburu.. yg aku tou lah aku ta tunjuk aku cemburu.. aku wat dono ja kalou aku ta puas aty or smthng. Mmg bersyukur sgt3 lah aku bkn jns yg mnunjuk “aku sedang sangat jelouse” huhuhuhu.. tapi skt jugak noh jadi seorg yg pendendam.. mmg skt sgt2 sbb ta pndai nak luahkan pe yg kita rasa..

Hemh.. sepanjang aku hidup nyh.. cemburu aku dekat kwn2 aku tak pernah hilang. Mmg jelouse gla coz pa yg depa nak kompom depa dpt. Dgn cara hidup depa yg sonok, family un oke.. mmg *beza sgt lah nan family n life aku.. hahahaha.. hidup aku just hebat coz kena lempang, kna maki hamun, kna hlou umah.. tuh ja lah yang wat aku rsa idop aku pnoh wana-wani (kdg2 la).. emm.. smtme suma toh aku ase cam hitam yg merosakkan hari2 aku ntok kehidupan aku sbagai seorg remaja.. seorg students yg ta tou nk ceriakan hari3 yg di lalui nan kengan apa.. mmg sungguh merumitkan. Aku still boleyh hidup dekat tempat org neyh un dengan bernekalkan sifat cemburu yg tak penah2 ilang.. kdg3 itu semua mmg sgt dan sungguh memilukan. Hidup aku penuh dengan cemburu melihat kawan2 dekat sekitar aku. Skrg smua toh biasa.

Even pada mlanya aku tersiksa sgt3! Bla tgk mbr3 aku dapat pa yg aku nak.. sedangkan aku tak pernah dapat pa yg aku nak. Tapi aku redha ttg semua tuh.. sbb bla aku tak dapat apa yg aku nak, aku akan sedar ttg kekurangan aku dalam hidup aku,. Hebat dan bezanya aku dari member3 aku, aku dpat semua yg aku nak dengan usaha n titik peluh aku sendiri. Aku tak susah kan org laen. So, aku akan lebeyh manghargai pa yg aku dapat.. berbanding dengan depa, nak mintak. Sok kompom dapat.. tuh mmg tatou lah.. 1 drpad 13% manusia akan menjaga pa sja khendak yg dia dpat.. yg laen K.O haha.. tol en. Wah, dan itu adalah satu statement yg hebat bg sifat kecemburuan aku tuh. Hahaha.. dan adakalanya ia membuatkan aku tersenyum gembira tika aku menangis kesedihan.

share (!) share (!)

Hari neyh mcm biasa saja kehidupan aku. Kehidupan yang mengarut dan penuh ngan shot sana sini. Time survey td, haa... ingat nak dilepaskan peluang pabila dapat bersama-sama mereka dan lensa sony erricson cybershot 3.2 mp ku. Haaa... mmg takkan dilepaskan peluang itu. Bergumbira aku bersama-sama mereka bergambar.






Ini lah diantara beberapa gambar yang telah aku Berjaya shot dengan jayanya.. hahahaha.. ia mmg sungguh menyeronokkan. Si gades naimah yang dulunya malu nak bergambar, tapi tadi dialah orang yang benar-benar bersuka ria dengan shot yang telah dia ambil oleh si gades izzati.. emm..

tenet oh tenet..

p/s:

kepada sigades izzati, terima kaseh diatas kesudian saudari meng”shot”kan gambar anakmuda bersama si gades-gades.


Jumaat, 18 Februari 2011

BENARKAH CINTA ITU BENAR???

Tika fajar yang sedang mengorak langkah keluar menjamah bumi, mata ini masih belum dapat dilelapkan. Otak masih berfungsi dengan warasnya, sambil jari-jemari ini masih ligat menekat papan kekunci melahirkan cetusan fikiran yang masih beterbangan dalam kotak minda. Sedang telinga pula dijamu dengan lagu-lagu yang berentak sederhana bagi tidak mengacaukan suasana pagi yang sunyi.. sepasang mata pula sibuk menatap skrin computer riba yang sememangnya terang benderang cahayanya. Sememangnya otak ini tidak akan pernah kenal erti penat untuk berfikir. Aku harap apa yang aku fikirkan ini tidak salah dan bercanggah.

Aku sememangnya punyai perasaan yang tebal untuk mengetahui apakah cinta itu sememangnya benar.? Jika dilihat disekelilingku, aku hanya melihat berjuta-juta manusia sedang menipu hanya untuk mendapatkan cinta yang sememangnya lahir pada sebelah pihak sahaja. Aku juga melihat manusia sanggup berbunuh-bunuhan hanya untuk mengejar cinta yang tak pasti. Ada juga diantara mereka sanggup mengorbankan apa sahaja demi cinta. Mintalah apapun, hanya kerana cinta segalanya pasti digadaikan. Terdapat juga manusia yang menggunakan ungkapan cinta hanya untuk memuaskan nafsu semata-mata. Adakah adil cinta diperlakukan sedemikian rupa?? Apakah cinta itu memang bermaksud begitu?? Begitu rendah martabat cinta hari ini.

Aku makin hari makin tak berapa mengerti dengan sikap manusia yang sememangnya tamak dan rakus melayan nafsu. Bagi mereka cinta ini boleh dijual beli, tanpa mengira perasaan pemiliknya. Cinta juga adalah satu alat untuk menindas mereka yang lemah. Cinta juga boleh ditukar ganti. Ia juga boleh dilelong kepada siapa yang menginginkannya. Cinta juga seringkali dijadikan bahan taruhan yang hebat. Cinta kini telah menjadi sesuatu yang berkuasa hingga ada manusia yang sanggup bermati-matian deminya. Ada pula yang sanggup menjadi bodoh semata-mata untuk memperliahtkan pada dunia bahawa mereka memperoleh cinta yang sejati, dan tiada apapun yang boleh memisahkan mereka. Bolehkah begitu? Aku kadang-kadang terasa geli hati juga apabila memikirkan tentang cinta.

Pasti ada diantara mereka diluar sana akan mengata padaku. Aku juga bercinta seperti mana mereka yang lain. Aku juga punya rasa kasih dan sayangku buat seorang anak adam. Sememangnya itu fitrah seorang manusia. Adam dan hawa adalah untuk satu sama lain.

Aku setuju dengan penyataan yang aku coretkan sebentar tadi. Adam dan hawa adalah untuk satu sama lain. Tidak Dia jadikan manusia itu songsang kejadiannya. Tidak Dia jadikan makhlukNya adalah untuk sesuatu yang sia-sia. Begitu jugalah rasa cinta yang telah Dia lahirkan dalam hati kecil hamba-hambaNya. Bukan untuk digadai, dipertaruhkan, dikejar, didendam, diagungkan, dihina, dicaci mahupun maki, ataupun di jadikan sebai senjata yang menghacurkan diri. Tapi cinta dilahirkan untuk dihargai, dijaga, disyukuri, dan diingati. Cinta sememangnya adalah satu kurniaan yang besar dan bermakna. Kerna, tanpa cinta kita tak mengenal siapa jua tak mengira usia. Bak kata pepatah, tak kenal maka tak cinta. Oleh itu, wajarkah cinta dipermainkan? Diperjudikan?

Otak masih lagi ligat mencari buah fikiran dan cetusan idea yang berkait rapat dengan cinta. tiba-tiba, azan menjadi alunan halwa telingaku, ternyata Dia tidak mahu hambanya ini terlalu membebankan otak untuk memikirkan segalanya yang mungkin terjadi. Subuh sudah membuka tirai pagi. Fajar sidiq sudah mula mengatur langkah kaki langit yang masih gelap. Benarkah cinta itu benar atau hanya mainan untuk saat mata masih belum dipejamkan?..

entry to someone

todays gaonna be a boring day for me.. cause i'm really3 alone. as i know, he doesn't back from his class. i'm tired waiting for him.. oh my God. i always hope that today will not coming in my life. but, what can i. it was today. and its happen just now.
i'm bored ang tired to be waiting. tired to be scold. today, someone haved scold me for his bestfriend. i know he try to a good friend for him. i know all of that was my fault. but what can i do, he always there when i'm not around. for the cake. thanks but a of sorry that i wanna say. i'm sorry cause i'm was not the one who took the cakes. but my friend was. i was not around cause i'mout with my friend to ga to atm mechine. my friend need to take the money as soon as he can. i'm hope that will not be a big deal for me.
i didn't trying to make your heart broken. i just try to be normal as i can. but why can't you treat me as a sister and your friend. if you treat me like that, your felling will not be like this. you love me to much then your self. that is the one of the reason why you disappointed with my friend attitude. i think i've told you about my friend attitude. i thought you'll know about them. but, know you act like didn't know it. you show that you never like my friend. what the hell is this? is this right for me?? it was not right. and i'll not accept it.

that is the conclusion. and this is my decision.

sincerity of my heart
solehatun husna binti husainin

Khamis, 17 Februari 2011

about what i'm felling

to day i'm was so sad. how could she do like this to me. i dont know the reason why she treat me like this. what i've done to her. she really really makes me feel sucks!! what a damn for her.. i just want you to know that i'm really really disappointed with her. she makes me really really feel jerk towards her. i've dont know what i've to say anymore.
i know she's crying last night. but i'm not the one that you really really need to story the reason why that happen. you must remember this. i'm not the one that you choose to be your bestfriend, so stop pretending like i was. it's make me feel so sad and heartbroken. when i'm suck, i never told to anybody and i still can survive on it. but you were different. you told to everyone that i'm the one who not took care of you. why i was the one that you want to blame it off..
i know you are gold in your family. and they have a good care of you. but it doesn't mean that all of you friend will do the same thing to you. i'm hate to pretending like this for a whole semester.
i'm also having a life that i must to continue. i just want you to know, that i'm not the one who will always with you. but i want you to know that i'm just only and will always beside you when ever you need me. sorry for all that i,ve dune to you. but it was useless to telling all of this. because you never have a heart to understand it.
i'll not blaming you for all of suck that happen. but i hope you will realize it oneday. everyone around you always do things for you, but you're not do the same things to them.

Selasa, 8 Februari 2011

entry ntok kamoo..

warghh..
aku tak tou lah kenapa aku rasa marah sangat.. geram yangn tak terhingga teramatamat sangatsangat dekat kamoo.. emm.. yg pasti kebenarannya, saya bersalah.. i'm the reason why all of this happen. i'm sososososo sorry to you.. saya mintak maaf sesangat.. sebenarnya kita berdua yang dah berubah.. kita brdua mmg dah berubah.. kita punya perangai mmg berbeza sangatsangatsangat.. mmg ta di nafikan, even ta smua benda kita boleyh stuju samasama.. tapi kebenarannya, itu lah.. sangat merumitkan..
aku banyak dengan kawankawan aku.. jujur dari hati aku, aku banyak lebihkan kawankawan aku dari kamoo.. itu lah yg kamu sangat tidak puas ati sekarang kan.. aku mintak maaf sangatsangat.. aku sendiri pun tak tou nak explain cam mna.. tp mmg mcm tuh la yg terjadi.. aku mmg penting kawan dari dulu lagi. dari sebelum aku kenal kamoo lagi.. bagi aku, kawankawan mmg penting.. nak kata kalou tada diorang aku mati tuh tipu sangat lah..
sbb aku still boleyh hidup even aku sorgsorg.. emm.. ituh sangat dan teramatamat lah aku boleyh nak menyelesakan diri aku.
tapi entah lah, sejak akhirakhir neyh aku dah mcm ta boleyh nak sebulu ngan kamoo lg.. nak kata aku berubah ati ta..aku sayangkan kamoo.. sangat menyayangi kamoo.. entahlah, mungkin kadangkadang bila kamoo nak bersuara itu mungkin bukan masa yang sesuai sangatsangat.. saya mintak maaf kalau entry saya kali neyh bakal dan akan meningkatkan temper kamoo pada tahap yang paling tinggi.. tapi percaya lah...
aku selalu ingat kamoo sahaja.. tada org laen yg boleyh ceroboh masuk dalam otak aku.. selain kamoo.. cuma apa yang berlaku tadi waktu kita cakap telefon toh.. waktunya kurang sesuai.. kamoo telah meningkatkan tahap "fedup" aku ntok degar pa yg kamoo cakap.. aku jadi ta slesa nak berborak ngan kamoo maaf yahh...

Isnin, 7 Februari 2011

terima kaseh..

Terima kaseh..

dari hujung rambot sampai hujong kaki.. dari mula kita kita kenal sampai saya dah tak kan mungkin ada dalam ingatan awak lagi. Maaf zahir dan bantin yaw..

Tak banyak yang saya nak coretkan. Just nak say makaseh coz pernah sayang saya, pernah slalu ada bla saya perlukan kamu,pernah gembirakan saya, pernah kongsi cerita cinta ngan saya.. makaseh bebanyak ea... mmg teramat terima kaseh lah ea. Kerana sudi warnai hidup saya selama kita kenal. Terima kaseh coz sudi ambik berat sal saya even kita dah tak rapat macam dulu. Makaseh ea coz amek tou, bila saya sakit ubat saya makan ka dak.

Tapi tuh dulu, bukan saya tak suka awak amik berat sal saya. Kalou boleyh mmg saya nak awak amik tahu sal saya tiap3 ari, tiap3 saat, masa n slama saya hidup.. tapi skrg tak lagi. Kalau boleyh saya tak nak awak amek tou sal saya. Saya nak awak anggap saya neyh ta ujud or awak tak knl saya. Lupakan yg kita pnh knl, lpakan yg mama pnh ckp dekat awakk ntok jga saya. Lupakan semua tuh. Saya ta mou jai bbn dekat awak.

Saya tou suma neyh membebankan awak even awak cakap awak tak rasa bbn or ssh. Even ta cakap dekat saya un, awak luahkan tuh suma dekat org lain. Awak kna ingat, kalau org tuh ta cerita dekat saya un, saya akan still dapat tou. Ingat ya, sama lah.. pa yg saya uwat, sya ta cita dekat awak, awak akan still n tetaptetap dapat tou pa yg berlaku. Mcm tuh jgk lah saya pun. Saya akan tetaptetap dapat tou. Bzanya lambat atou cepat ja. Tuh dah mmg sgt dan teramat pasti.

Lepas neyh jangan amik peduli sal saya nah. Jgn ingat sal saya skt un. Tak kira lah awak sembang nan sapa3 un, jgn sesekali awak sebut atou tiba3 tengatkan cerita3 yg da berkaitan ngan saya. Jgn sesekali tou. sal pesanan mama abaikan lah. Saya dah besar, saya tou pa yg saya buat. Sakit neyh, kalou makan ubt un saya tetap akan mati jugak. Sbb tuh la saya ckp mkn or ta kesimpulannya sama saja. Saya tetap akan pergi menghadap ilahi.

Awak..

Jaohkan diri awak dari saya. Saya tak mahu awak ase menyampah bla awak dduk dengan saya. Mungkin suatu masa dlu saya cakap dekat awak saya akan tunggu awak. Tp skrg ay nak mntak awak pergi jaoh dari hdup saya. Saya tak mahu awak ‘seperit hati’ amik berat ttg sya. Ttg skit sya, sdeyh saya, monyok sya atou apa. Saya harap kalou boleyh, awak dah takkan muncul dalam entryentry blog saya lg dah lepas neyh.. saya harap awak mmg akan kosongkan otak awk ttg saya. Sbb bla awak lpakan saya, saya mmg akan pergi jauh dari hidup awak. Saya takkan ggu awak lagi. Dan sejarah kita takkan mungkin berulang. Itu adlah something yg mustahil. Sangat mustahil untuk berulang.

Saya mintak mmaf kalou nmpak mcm krg ajar tulis mcm neyh.. tapi ini permintaan saya. Jgn awak dtg lagi dalam hidup saya. Sbb saya dah mla slesa hidup tanpa perasaan neyh. Sejak dari mla awak tinggalkan saya, sampai sekarang. Perasaan yg awak bawak pergi tuh dah tak mungkin kembali. Saya hidup hanya dengan apa yg saya nmpak saja. Sshnya saya nk mlakan hidup bla awak tak ada.. tiap3 ari saya mnangs n bharap awak akan kmbali ntok saya. Tp skr.. Nk mnangs pun tak.. sikt pun tak. Tu lah kenyataan nya.

Terima kaseh ea. terima kaseh bebanyak ea. Dan saya harap ini enti terakhir saya ttg awak yg pernah bergelar kekasih, kini bergelar sahabat, dan akan tetap jadi kenangan yg hanya tinggal kenangan. Saya mintak maaf ya.. sya terpaksa buat semua nih.. walau ini bkn plihan sya. Tp smua neyh awak yg mahukan, dan sya lakukan. Sepanjang hidup saya, saya takkan pnt nk ucap 4 pkataan neyh dekat awak..

Terima kaseh n mintak maaf......

Khamis, 3 Februari 2011

hai.. morning to everyone..
now the clock are show, 12:45 am..

what a damn coz my eye still did'nt close.. emm.. it's to hard for me to have a sleep at night..
for this moment, i juz want to share something with you.. something that we called friend in our life.


i've got a lot of friend like all of you know. and they got a different type of behavior. some of them makes me feel comfortable with, but some are not. but i'm happy when we're together. all of them always thinking how to make me smile even we are crying. this what we called
friendship.

for a hole entire of my life, i'm wish to never lose them!!. they are the best and no one will replace their place in my heart. i miss them so fucking damn much. i hoping that the percious time will recur. but the situation now was different.. we are going to grow. to be a responsible person to continue our life(future is the main damn thing). and no one will become *tototo childish. what a boring time will be.

l
now its the time to continue our study for a higher level. some are in politeknik, some are in matriculation, also university but not forgotten they who in college n form 6. everyone in their own department with their own ambitions. but we are still contact to each other. no matter what,.. they are something will make use become closer. maybe with using an email or in sosial networking. we will know how the condition of our friend.

now i miss them so much. many friend are come and out in our life. but remember, no friends are go with ask to forgotten, but to memorise.. because the best damn thing for our journey to remeber is the percious time with our beloved friend. no matter how hate us to him/her, when we remeber it oneday. it will become the *bestier memory thet u never have.